Økologiske spisemærke – Sølvmærket
Måltiderne som indtages, er økologiske og har en økologiprocent på 90- 95 %.
Vægter dialogen med forældre og børn om de sunde råvarer.
Madværksted og køkkenhave
Børnene deltager dagligt i bearbejdelsen af råvarerne i Madværkstedet, ved at de er aktivt deltagende i vores ”Fra jord til bord” projekter. Der syltes rødbeder, graves kartofler op og bearbejdes, fremstilles medister, smøre rugbrødsmadder til formiddagsmad og bages. Derved får børnene kendskab/viden om de forskellige råvarer og hvordan de skal behandles.
Forår og efterår har vi projektarbejde i køkkenhaven. Børnene sår og høster forskellige afgrøder.
Maddannelse via måltidet
Maddannelse betyder for os, at børnene skal kunne lære at vælge det sunde og ikke kun være lystbetonet. Det at kunne vælge den sunde livsstil, grundlægges i barndommen.
Maden præsenteres indbydende og med vægt på at børnene får madmod til at smage meget forskelligt mad. Pædagogerne har dialog med børnene om hvad spiser vi, hvordan smager maden, når vi indtager de forskellige måltider.
Nyttige links:
Her kan du læse om Fødevarestyrelsens anbefalinger på fødevarestyrelses hjemmeside.
Her kan du læse om Det Økologiske Spisemærke på det økologiske spisemærkes hjemmeside.
Her kan du læse om Fødevarekontrol på fødevarekontrols hjemmeside.
Her kan du læse om Rammerne om det gode måltid på Århus Universitets hjemmeside.